Съвременни артисти от цял свят ще търсят възможности за ново сценично пространство във Варна

MadeInVarna
Съвременни артисти от цял свят ще търсят възможности за ново сценично пространство във Варна

Срещата в морската столица е под патронажа на кмета Благомир Коцев

 

Артисти от цял свят пристигат във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за танц и други съвременни изпълнителски изкуства в града. На 16 и 17 юни творци от 15 държави ще обсъждат възможностите в морската столица да се създадат по-добри условия за развитие и обмен на местните творци и за представяне на съвременни артистични продукции от страната и чужбина.

 

Събитието се провежда в рамките на пленарната среща на IETM – най-голямата мрежа за съвременни изпълнителски изкуства в света, която тази година се провежда в България. Домакин е Регионалният център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Срещата във Варна е съвместна инициатива на IETM, РЦСИ „Топлоцентрала“ и Варна Денс Театър. Тя се  провеждаща под патронажа на кмета Благомир Коцев и с подкрепена от Фонд „Култура“ на Община Варна и Министерство на културата.

 

Срещата е под надслов „Local Venue – Global Value“ с идеята да се приложат на местно ниво експертността и опитът на международната група за създаването на модерно, мултифункционално сценично пространство по модел на РЦСИ „Топлоцентрала“. Темата ще бъде обсъдена на среща на представители на професионални организации от България и чужбина с кмета Благомир Коцев.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна отбеляза Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

Община Варна отбеляза Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител на специално събитие днес в Юнашкия салон, на което присъства заместник-кметът по здравеопазването Снежана Апостолова. Организатор на инициативата е Регионалният център по трансфузионна хематология – град Варна.    Редица личности, организации, студенти, медицински лица, директори на учебни заведения бяха отличени […]