Създават специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който ще бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки с COVID-19

MadeInVarna
Създават специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който ще бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки с COVID-19

Ще бъде създаден специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който да бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки, при които е доказана коронавирусната инфекция. За това информира здравният министър проф. Ангелов при посещението си в Бургас.

„Бургас ще се справи със ситуацията, направена е организация на най-високо ниво, увеличаваме броя на леглата за пациенти с COVID-19 с около 100, в сравнение с предишната вълна на коронавирусната инфекция.“, заяви министърът.

Като тревожно той определи тежкото състояние на родилка с COVID-19 след спешно родоразрешение. Жената се е лекувала 10 дни в домашни условия, преди да бъде хоспитализирана. Случаят вече е консултиран с главния координатор на Експертния съвет по анестезиология и реанимация, съобщи още здравният министър.

По отношение на лечебните заведения в област Бургас – от Министерството на здравеопазването вече са предприети действия за бързото осигуряване на допълнителни флакони от лекарствения продукт ремдесивир, както и на още количества ваксини срещу COVID-19. От думите на проф. Ангелов стана ясно още, че няма забавяне в обслужването на сигнали от страна на ЦСМП-Бургас.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Част от "Владиславово" остава 12 часа без вода

Поради извършване на планов ремонт днес/25.03.2021г./ без вода ще бъдат абонатите от квартал “Вл. Варненчик” между ул. “Янко Мустаков” ,бул.”Константин и Фружин” , бул.”Света Елена” и бул.”3-ти март” от 9 до около 21 часа, съобщават от ВиК дружеството във Варна.