Седем зрелостници от Варна получиха национална диплома за отличен успех

MadeInVarna
Седем зрелостници от Варна получиха национална диплома за отличен успех

Седем зрелостници от Варна получиха национална диплома за отличен успех от  Министерството на образованието и науката. Отличието се връчва на ученици завършили с пълни шестици по всички учебни предмети и с постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Шест от наградените са от Първа езикова гимназия и едни от МГ “Д-р П. Берон“. На официалната церемония днес, организирана от Регионалното управление по образование, присъства Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Дипломите връчи Ирена Радева, началник на РУО.

Общо 29 зрелостници от 20 училища в страната получават националното отличие, като най-много са отличниците от Варна. Това са – Гергана Петрова Георгиева, МГ – Лауреат на Националната олимпиада по лингвистика – 2021 г.;  Димана Диянова Желязкова, Първа ЕГ – Почетен младши посланик на Европейския парламент за уч. 2019/2020 и уч. 2020/2021 г.; Максим Атанасов Попов, Първа ЕГ – Лауреат на Националната олимпиада по немски език – 2021 г.; Николинка Владимирова Сълова, Първа ЕГ – Трето място на Националното състезание по математическа лингвистика – 2020 г.; Никол Нанева Иванова, Първа EГ – Отлично представяне на Националната олимпиада по немски език – 2021 г.; Йоана Йорданова Момчилова, Първа ЕГ – Лауреат на Националната олимпиада по немски език – 2021г.; Стефани Веселинова Ангелова, Първа ЕГ – Първо място на Националното състезание по компютърна лингвистика, организирано от “Институт за български език” – 2020 г.

Те получават още четци за електронни книги.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

5 лева струва екскурзията за феновете на "Спартак" до Добрич

Важен двубой се задава за отбора на “Спартак” Варна. Спартаклии гостуват на ФК “Добруджа” в Добрич. Срещата от VIII-ия кръг на Втора футболна лига е в събота, 28.08 от 18:00ч. на стадион “Дружба”. От футболния клуб организират транспорт за привържениците на клуба, които искат да подкрепят своите любимци. Сборен пункт […]