Силен старт на първото издание на изложението “Техно Старт”

MadeInVarna
Силен старт на първото издание на изложението “Техно Старт”

При огромен интерес премина първото издание на изложението “Техно Стар”, което се организира от ИКТ Клъстер – Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна. В първия ден от новата учебна година деца и младежи имаха възможност да се разгледат различни възможности за обучение, развитие и кариера в сферата на информационните технологии и иновациите, обясни Николай Петканов, представител на организаторите. 

Изложението посети и кметът на Варна Иван Портних, който се запозна с дейността на различни технологични компании, школи, училища и работилници. На място бяха представени демонстрации на различни интерактивни игри, програмиране на роботи, технологии за 3D принтиране, както и новите модели на електрически картинг и велосипед – проектирани и произведени от варненски компании. Много експерти от различни области – програмисти, дизайнери, маркетолози, обясняваха и насочваха младежите как да развият своите интереси и да изберат подходящо образование.  

Инициативата е прекрасна, затова сме готови заедно с нашите партньори от ИКТ Клъстер Варна да подготвим следващо издание, което да бъде още по-мащабно и интересно, коментира кметът Иван Портних.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варненска гимназия блесна с лика на Везенков

Много специално баскетболно игрище има за старта на новата учебна година Варненската Търговска Гимназия “Г.С. Раковски”.   Благодарение на юношата на Черно море Христо Милетов, който сега е преподавател в школото, учениците ще могат да се вдъхновяват всеки ден от най-голямата звезда на България – Александър Везенков.   Христо Милетов […]