Сименс разширява офиса си във Варна

MadeInVarna
Сименс разширява офиса си във Варна

Инженерният център на Сименс във Варна предстои да бъде разширен. В най-кратки срокове планираме да удвоим числеността на служителите, които работят за компанията в морската столица. Това съобщи главният изпълнителен директор д-р инж. Боряна Манолова по време на среща днес с кмета на града Иван Портних. В нея участваха ръководителят на направление “Дигитални индустрии” инж. Теодор Маринов, ръководителите на инженерния хъб инж. Бьорн Харт и инж. Николай Архипов, както и зам.-кметът инж. Христо Иванов.

 

Боряна Манолова допълни, че решението за разширяването на хъба е взето след изключително висока оценка за работата на екипа от централата на фирмата. Центърът на Сименс във Варна се занимава с проектиране и внедряване на иновативни системи за автоматизация и роботизация за автомобилната индустрия. Сред клиентите му са производители като “Мерцедес”, “Фолксваген”, “Ауди”, БМВ, “Порше” и “Тесла”. От своя страна кметът Портних заяви, че усилията на компанията се вписват напълно в концепцията „Варна – Град на Знанието“, която цели трансформирането на икономическия профил на Варна и ориентиране към индустрии с висока добавена стойност. 

 

Кметът приветства новата инициатива на Сименс и подчерта, че Община Варна ще продължи да бъде верен партньор за реализиране на различни инвестиции в града. Той подчерта, че оценява високо доброто сътрудничество на немската компания с Техническия университет в морската столица, тъй като днес бяха обявени първите възпитаници на висшето учебно заведение, които ще получават ежемесечна стипендия от Сименс за една академична година.  Програмата на Сименс е насочена към специалностите “Автоматика, информационни и управляващи компютърни системи” и “Софтуер и интернет технологии”, като кандидатите трябва да са завършили поне трети курс с отличен успех.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Приложенията Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха

Приложенията Facebook, Messenger, Instagram и WhatsApp се сринаха. Проблеми са засечени по целия свят, както и в България. „Бяхме оповестени, че някои потребители имат проблеми с нашите приложения и продукти. Работим по това да върнем нещата към нормалното възможно най-бързо. Поднасяме нашите извинения”, написа в Twitter Анди Стоун от комуникационния […]