Синя зона във Варна събота и неделя от 1 юли

MadeInVarna
Синя зона във Варна събота и неделя от 1 юли

От първи юли влиза в сила решението на Общинския съвет във Варна за синя зона и през почивните дни. Това потвърди за Радио Варна Младен Иванов-директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона”.

Събота и неделя няма свободни паркоместа, с въвеждането й ще освободим такива, каза Иванов. Предвижда се възможността автомобилите да ползват зоната за платено паркиране цял ден срещу 16 лева, като плащането ще се осъществява чрез мобилното приложение varnaparking.bg, каза още той.

В процес е подготовката на разширяване на обхвата платеното паркиране  и въвеждането на Зелена зона, припомни директорът на ТАСРУД. Предстои проектиране, да бъде издадено разрешение на строеж и избор на изпълнител за ремонтните дейности и полагане на маркировката. Цената за кратковременно паркиране ще е същата  – 1 лв., но в Зелена зона разрешеният престой  ще бъде 5 часа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Форум "Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Иновативни идеи за градско развитие бяха представени днес по време на форума “Digital Varna – Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж”, който се проведе в хотел “Интернационал” в курорта “Златни пясъци”. Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който подчерта, че събитието се вписва в концепцията “Варна […]