Специализирана полицейска операция в село Синдел

MadeInVarna
Специализирана полицейска операция в село Синдел

Рано тази сутрин е започнала специализирана полицейска операция на територията на Четвърто РУ при ОД на МВР-Варна. Проверките се извършват в село Синдел, община Аврен, под ръководството на Окръжната прокуратура.
Проверяват се хора и моторни превозни средства с цел активен контрол на поведението на водачите на МПС. Следи се дали те управляват автомобили след употреба на алкохол и наркотични вещества, дали са правоспособни, като и дали имат неплатени глоби. Проверява се техническата изправност на превозните средства и имат ли сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.
Целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията в транспорта, както и издирване на лица, които са се укрили от наказателно преследване, от изтърпяване на наказание по влезли в сила присъди. Издирват се лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване. Акцент са лица, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района.
Към този момент проверените лица са 255, а проверените автомобили – 130. Задържани са седем души, като двама от тях са били обявени за общодържавно издирване. Установени са 8 нарушения на Закона за движение по пътищата, ангажирана е административно-наказателна отговорност спрямо нарушителите.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Джамбазки към Заев: Унизителното лигавене със северните шовинисти е предателство към паметта на Вашите собствени деди

Заев, правите, струвате, въртите сучете, все към Шумадия Ви тегли. Комплекс ли е, гузна съвест ли е, югоносталгия ли е, зависимост някаква ли е, Вие си знаете. Това написа евродепутатът Ангел Джамбазки на македонския премиер Зоран Заев. Поводът е за пореден път заявената от Заев благодарност към Сърбия. Да Ви […]