Стартира кампания „Безопасен интернет“

MadeInVarna
Стартира кампания „Безопасен интернет“

Кампанията по повод Международния ден за безопасен интернет организира дирекция „Превенции“ към Община Варна. Инициативата започва днес 8-ми февруари и ще продължи до края на месеца. Ще бъде достъпна интерактивна игра на страницата на Facebook и Instagram на дирекцията. Желаещите да участват трябва да отговарят на въпроси, свързани с използването на глобалната мрежа, за да проверят до колко познават добрите практики за сърфиране в интернет. Всеки въпрос е последван от слайд, който дава информация за правилния отговор и кратко обяснение. Целта на играта е да провокира критично мислене и вземане на информирани решения, съобщиха от ресорната дирекция.

 

Предвидени са и над 5000 превантивно-информационни материали – плакати, наръчници, стикери, гривни и книжки за варненки ученици. Целта на кампанията е да повиши информираността на учениците и гражданите, за да сърфират безопасно в мрежата.

Повече информация на сайта www.safenet.bg  


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Над 160 ученици и педагози участваха в програма за училищна медиация

Над 160 ученици и педагогически специалисти придобиха знания и умения за популяризиране и практикуване на медиацията като начин за разрешаване на конфликти по „Програма за училищна медиация“, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. През нея преминаха екипи от VII СУ „Н. Геров“, СУ „Св. Климент Охридски“, […]