Стела Николова: Общината дава 200 000 лв. за медийно отразяване, вместо примерно за асансьор на ДКЦ 5

MadeInVarna
Стела Николова: Общината дава 200 000 лв. за медийно отразяване, вместо примерно за асансьор на ДКЦ 5

Около един час общинските съветници дискутираха финансирането на частни медии от Община Варна за медийно отразяване. Всички се обединиха около това, което каза председателят Балабанов, че за догодина в бюджета ще бъдат заложени средства и всяка медия ще кандидатства с определен проект в рамките на този бюджет. Номинациите ще бъдат съвсем различни от сегашните. Експертна комисия, избрана от Общински съвет, ще има право да преценява кои медийни проекти да бъдат финансирани и кои не.

След като Общинският съвет прие всички предложения за финансиране, общинската съветничка Стела Николова изказа своето критично мнение:

“Уважаеми колеги, Вие явно не разбрахте, или не пожелахте да разберете, какво току-що ви казаха колегите от опозицията и гражданите, които коментират медии, които пишат само хвалебства. Искам да ви кажа, че може да смятате данъкоплатците за прости, но те виждат. Вие днес гласувахте над 200 000 лв. за медийно отразяване, вместо да бъдат дадени примерно за асансьор на ДКЦ 5 или за нещо друго съществено, което можеше да допринесе по някакъв начин животът на варненци да стане по-добър. Това, което Вие днес направихте, трябва да го обясните на останалите сайтове и медии, които Вие отхвърлихте. По какъв критерий дадохте на “24 часа” и труп, извинете “Труд” пари при положение, че има и други медии, които отразяват работата на Варна, Община Варна, Общинския съвет – Варна… По какъв начин решихте, че точно тези медии заслужават пари? Защо?  Отговорете го на варненци! Благодаря!”

 

Медиите, които получиха общински средства са NovaVarna.net (51 360 лв с ДДС), Радио Дарик + сайта dnews.bg (45 540 лв. с ДДС), “Черно море”- ТВ, вестник, www.chernomore.bg – 43 200 с ДДС), Varna24.bg (36 000. с ДДС), в. Труд и www.trud.bg – (30 000 лв.) и в. 24 часа и 24chasa.bg (29 760 лв. с ДДС).


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Файненшъл таймс класира Варна в топ 10 на европейските региони на бъдещето

Варна влезе в Топ 10 на малките европейски региони на бъдещето 2020/21 по показателя ефективност на разходите. Класацията е на Отдела за чуждестранни инвестиции на Файненшъл таймс, който публикува на 10 февруари 2020 г. списък на европейските градове и региони на бъдещето за 2020/21.  В тази категория Варна е в […]