Страсбург търси доброволци от Варна

MadeInVarna
Страсбург търси доброволци от Варна

Френският град Страсбург търси млади доброволци от своите градове – партньори за периода от септември 2022 г. до края на м. май 2023 г. Те ще участват в работата на различни административни структури на града.

Желаещите могат да кандидатстват за един от четири проекта. В Дирекцията по европейски и международни въпроси  одобреният кандидат ще се включи в разработването на дейности, насочени към европейската младеж и европейското гражданство, в сътрудничество с местни неправителствени организации и европейски институции. Ще участва и като помощник на екипа по време на сесиите на Европейския парламент.

Към  Дирекцията по образование на града доброволецът ще се включи в работата на детски градини и дневни ясли, където ще помага в ежедневните задачи при обгрижването на деца на възраст от две години и половина до шест години и ще помага при подготовката на рождени дни, Коледа и други тържества.

В музея “Домът на Европа” младежът ще работи за повишаване на осведомеността за европейските ценности и проекти, ще участва и в разработването на педагогически и комуникационни инструменти, адаптирани за различни публики. Град Страсбург ще осигури настаняване в студентска резиденция, ще поеме и част от разходите за хранене и настаняване – 300 евро на месец. Доброволецът ще получава и по 115 евро джобни пари от европейската програма „Еразъм +“.  Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 години, да са жители на община Варна и да владеят английски език (френският език не е задължителен). Основният критерий за подбор на доброволците ще бъде мотивацията им. Желаещите трябва да изпратят автобиография в европейски формат и мотивационно писмо на български и английски език до 17 юни 2022 г., на адрес vsvelinova@varna.bg.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

"Искам бебе" организира благотворителен базар в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми

Информационна кампания и благотворителен базар в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми организира за осми пореден път фондация „Искам бебе“, със съдействието на Община Варна. Събитието ще се проведе на 4-ти и 5-ти юни от 10 ч. до 20 ч. на входа на Морската градина. На базара ще се предлагат […]