Студент от ТУ–Варна с призово класиране в Международния конкурс за студентски научни трудове „Черноморска наука“ 2021

MadeInVarna
Студент от ТУ–Варна с призово класиране в Международния конкурс за студентски научни трудове „Черноморска наука“ 2021

Студентът от Технически университет – Варна Виктор Машков, с научен ръководител Юлка Петкова, стана призьор в Международния конкурс за студентски научни трудове „Черноморска наука“ 2021.
Виктор участва в категория „Информационни технологии, автоматизация и роботика“. Разработките на участващите студенти бяха оценявани от международно жури съставено от представители на Полша, Ангола, САЩ, Бенин, Грузия, Азербейджан, Казахстан, Беларус и Украйна.
Работата на Виктор Машков бе високо оценена от журиращите и му бе присъден „Сертификат на победителя“ за второ място. Постижението на Машков и неговата ръководителка Юлка Петкова е изключително престижно, защото бе постигнато в конкуренцията на 69 разработки от 9 държави.
Ръководството на Технически университет – Варна поздрави Виктор и Юлка Петкова за постигнатия успех!

Следваща Новина

Обвинен в отвличане остава под домашен арест, вместо с подписка

Апелативният съд във Варна отмени определение на Варненския окръжен съд, с което е била изменена мярката за неотклонение на обвиняем в отвличане – от домашен арест в подписка. На 18 декември двама младежи, единият от които въоръжен, са отвлекли непълнолетно момиче, като го качили в автомобил. Прокуратурата протестира съдебния акт […]