Студенти на ВСУ “Черноризец Храбър” ще участват в престижното CFA-състезание за финансов анализ на корпорации

MadeInVarna
Студенти на ВСУ “Черноризец Храбър” ще участват в престижното CFA-състезание за финансов анализ на корпорации

Студентите от професионално направление “Икономика” на ВСУ “Черноризец Храбър” за пета поредна година ще участват в престижното междууниверситетско състезание CFA Institute Research Challenge – за финансов анализ на корпорации. Състезанието ще се проведе на 2 март и е организирано от CFA Institute. Докладите и презентациите на отборите ще са изцяло на английски език..

Отборът на Варненския свободен университет е в състав: Симона Маринова, Калина Петева и Христина Христова – и трите са студенти във втори курс на специалността “Международен бизнес на английски език”. Нашите момичета се подготвят за състезанието под ръководството на ас. Радослав Къновски. “Отборът ни е силно мотивиран да се бори за победа в най-престижното състезание за анализ на публични компании, провеждано в България”, коментира ас. Къновски.

Тази година участниците ще анализират публичното дружество  “Адванс Терафонд АДСИЦ”.  В състезанието по традиция участват над 10 водещи български университета, които анализират състоянието на водещи български компании – пазари, конкуренти, финансов анализ. Победителите се класират за участие в регион Европа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Представят изложба "Трима велики тракийски царе"

Изложбата „Трима велики тракийски царе“ ще бъде подредена на 25-ти февруари (четвъртък) в Туристическия информационен център, съобщават от дирекция „Култура“ към Община Варна. Картините са на известния варненски художник Николай Русев. Изложбата е финансирана чрез програмата за подпомагане на творчески проекти на Националния фонд “Култура” през 2020 г.   Портретите […]