Студенти от ВВМУ започнаха лагер по морска подготовка

MadeInVarna
Студенти от ВВМУ започнаха лагер по морска подготовка

Студенти от I курс във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ започнаха учебна практика по морска подготовка в район „Карантината“, който е част от базата на флотската Алма матер.
83-ма първокурсници от специалност „Корабоводене“ в следващите две седмици ще имат занятия по морско дело, морски свръзки и плувна подготовка. Те са втора смяна от морския лагер. Първата бе съставена от курсанти – I курс, която приключи успешно преди дни. Предстои и трета смяна в морската подготовка, в която ще участват и останалите първокурсници от специалност „Корабоводене“.
Целта на летния лагер е обучаемите да придобият практически умения и навици за управление на гребно-ветроходна лодка, да овладеят базови умения по плуване, да повишават морската си култура. Курсанти и студенти отработват и първите основни елементи на екипажната организация.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започна записването на феновете на "Спартак" за екскурзия до Бургас

ФК “Спартак” Варна, заедно с привържениците, организира транспорт за първия мач на “соколите” във Втора лига. Спартаклии гостуват на “Нефтохимик” в Бургас. Сборният пункт за автобусите е Катедралата “Св. Успение Богородично” в 13:30 часа на 24.07. Цената на пътуването е 5 лева. Записванията стават предварително във фен магазина на стадион […]