Тодор Балабанов се срещна с председателя на Общинския съвет на Цариброд

MadeInVarna
Тодор Балабанов се срещна с председателя на Общинския съвет на Цариброд

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов се срещна с колегата си от Цариброд Зоран Джуров. Той бе сред гостите на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство “Арлекин”, чийто традиционен домакин е Варна.
Във фокуса на срещата бяха туризмът и възможностите за популяризиране на Варна и Северното Черноморие като атрактивна  туристическа дестинация в Сърбия.
„Харесвам много България и тук се чувствам като у дома си. С удоволствие идвам всеки път, но за съгражданите ми Варна и Северното Черноморие са по-малко популярни, за разлика от южните курорти. Варна е чудесен град и заслужава да се утвърди като предпочитана дестинация“, заяви председателят на местния парламент на Цариброд.
След като благодари за добрите думи, Тодор Балабанов се ангажира да съдейства за промотирането на Варна. „Цялото Българско Черноморие е красиво, но духът на север е по-различен от този на юг. Много би се радвал повече хора от Цариброд и целия регион да посетят Варна и да почувстват атмосферата на града ни“, изтъкна Балабанов.
В рамките на срещата бе обърнато внимание на работата на законодателните органи на двете общини. Изразено бе желание и готовност за обмен на информация и опит между общинските съвети на Варна и Цариброд.
„Много бихме искали да установим по-тесни контакти и да си сътрудничим, защото смятаме, че от Вас бихме могли да получим ценни съвети“, заяви Зоран Джуров. „А ние сме отворени на всякакви съвместни инициативи и обмен на добри практики“, каза на свой ред Тодор Балабанов.
На разговорите присъства и директорът  на Телевизия Цариброд Драган Йовичич, който е ежегоден гост на фестивала „Арлекин“ и голям приятел на Варна. В качеството му на ръководител на медията, ежедневно излъчваща програма на български език, Балабанов му благодари, че съхранява българската идентичност отвъд границата.
Гостите поканиха кмета на Варна и председателя на Общинския съвет на празника на Цариброд, който се чества на 21 септември – Малка Богородица по стар стил.
Тодор Балабанов също отправи покана за ново гостуване. Той им подари фотоалбум „Варна – 100 години морски курортен град”, последяващ историята и развитието на града през последния век.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва XIII издание на тенис турнира за аматьори

XIII издание на тенис турнира за аматьори ще се проведе в курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ на 3-ти и 4-ти юли. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Варна. Турнирът е национален, а с всяко ново издание много от участниците търсят реванш за по-добро представяне. Форматите за участие […]