Транспортни проблеми поставиха граждани по време на първата приемна на заместник-кмета Христо Рафаилов

MadeInVarna
Транспортни проблеми поставиха граждани по време на първата приемна на заместник-кмета Христо Рафаилов

Заместник-кметът по бюджет и финанси Христо Рафаилов беше запознат с проблемите на живущите на ул. „Прилеп“ във Варна по време на първата си приемна. По думите на гражданите заради забавените ремонтни дейности по ВиК-инфраструктурата липсва обществен транспорт в района. От лятото на миналата година автобусна линия номер 23 е с променен маршрут и не обслужва спирките между сградата на ВиК и разклона за с. Каменар, оплакаха се гражданите по време на приемната.

Христо Рафаилов заяви, че ремонтните дейности на ул. „Прилеп“ са наследени от предходната администрация. Той посочи, че е запознат с критиките по отношение на качеството на строителните дейности и подчерта, че екипите на ресорните дирекции ежедневно контролират процесите на терен. Рафаилов обясни още, че Община Варна няма право да разреши преминаването на автобуси на градския транспорт по улици, които не са въведени в експлоатация. Това е и причината за промяната на маршрутите на автобусните линии.

По време на приемния ден Рафаилов прие и председателя на Ромския национален съюз Атанас Дечев. Дечев поиска съдействие от Общината за предоставяне на помещение за офис, в който да се споделя информация за социални, здравни, жилищни и образователни въпроси в помощ на малцинствените общности. Рафаилов разясни стъпките, по които неправителствената организация може да подготви и входира писмено искане до Община Варна, като подчерта, че окончателното решение за ползване на общинска собственост е на Общинския съвет.

Следващият приемен ден на Христо Рафаилов е на 26 март 2024 г. Записването става при техническия сътрудник на телефон: 052 /820 310. 

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна работи с Общинския съвет за откриването на ново наблюдавано жилище за уязвими младежи

Община Варна, заедно с Постоянната комисия „Собственост и стопанство“ към Общинския съвет, търси ново място за т. нар. „наблюдавано жилище“ за уязвими младежи от 18 до 25 години без увреждания. Услугата за 8 лица е предоставена от Сдружение „Развитие и интеграция“. До този момент организацията ползва апартамент на свободен наем. […]