Трима мъже, подхвърляли пари в полицейски коли, за да не бъдат глобени, са задържани

MadeInVarna
Трима мъже, подхвърляли пари в полицейски коли, за да не бъдат глобени, са задържани

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава нови три бързи производства за предложени подкупи на полицейски служители от трима мъже, двама от които водачи на автомобил, за да не бъдат санкционирани. Престъпленията са квалифицирани по чл. 304а, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 2 март 2021 г., около  23,15 часа, в гр. Първомай, за проверка бил спрян лек автомобил, марка БМВ, управляван от П.У., на 37 г. Той заявил, че е бил употребил алкохол и за да не бъде санкциониран, оставил 100 лева в багажника на служебната кола. При тестването на П.У. с техническо средство „Алкотест Дрегер“, уредът отчел 0,7 промила алкохол в издишания въздух.
Отново на 2 март 2021 г,. в с. Крушево, обл. Пловдив, бил спрян за проверка водач на лек автомобил, марка „Мерцедес“. Техническото средство отчело 0,89 промила алкохол в издишания въздух на 42 -годишния Г.К. За да не бъде глобен, той подхвърлил 150 лева в патрулния автомобил.
На 4 март 2021 г., около 2 ч., в с. Скутаре, обл. Пловдив, З.Н., на 50 г., криминално проявен, подхвърлил 20 лева в служебен полицейски автомобил,за да не му бъде извършена проверка на личните документи.
И в трите случая полицейските служители не са взели парите и веднага са уведомили дежурен разследващ полицай. Срещу предложилите подкуп са започнати бързи производства.
Първият от тях е задържан за срок от 72-часа с постановление на дежурен прокурор, спрямо вторият е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 500 лв., а третият, към момента, е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е лишаване от свобода от  2 до  10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. Активното разследването по делата продължава, като бързите производства ще приключат в законноустановения срок.

Следваща Новина

Вицепремиерът Марияна Николова пред посланика на Великобритания: От изключително значение е да положим усилия за премахване на ограниченията за туристически пътувания между държавите ни

От изключително значение е да положим необходимите усилия да бъдат премахнати ограниченията за туристически пътувания между България и Великобритания. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Двете страни положиха огромни […]