Трима участници в 8-членна престъпна група за трафик, държане и разпространение на наркотици получиха присъди

MadeInVarna
Трима участници в 8-членна престъпна група за трафик, държане и разпространение на наркотици получиха присъди

Наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален общ режим и глоба от 50 000 лева наложи Специализираният наказателен съд на участник в 8-членна организирана престъпна група за трафик и разпространение на наркотици, действала на територията на Хасковска и Кърджалийска област, както и на територията на Република Турция.
Други двама участници в престъпното сдружение получиха присъди от по 3 години лишаване от свобода.
Тримата се признаха за виновни за това, че от ноември 2019 г. до 28.10.2020 г. са участвали в организирана престъпна група (престъпление по чл. 321, ал.3 от НК), създадена с цел пренасяне през границата на страната, държане и разпространение на високорискови наркотични вещества с користна цел (престъпления по чл.354а, ал. 1 и 2 и 242, ал.2 от НК). Специализираният съд одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемите.
На 18.12.2019 г. П.Х. (на когото съдът определи ефективно наказание и глоба), е задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да пренесе в Република Турция 3,897 кг канабис. Разследването установи, че той е действал като участник в организираната престъпна група, неутрализирана на 28.10.2020 г.
Одобреното от съда споразумение има характер на влязла в сила присъда.
По отношение на останалите петима обвиняеми досъдебното производство продължава.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Шампион на турнира по тенис на маса "Купа Варна" е Кирил Попов

Приключи турнирът по тенис на маса “Купа Варна”, който се проведе на празника на Варна. В него взеха участие изключително силни състезатели от цяла България. Шампион на турнира стана Кирил Попов, който на финала победи Петко Габровски с 3:1 гейма. На 3 място се класираха Давид Костадинов и Радослав Камберов. […]