Цигари без акцизен бандерол, на стойност над 4500 лв., са иззети при задържането на 55-годишен мъж във Варна

MadeInVarna
Цигари без акцизен бандерол, на стойност над 4500 лв., са иззети при задържането на 55-годишен мъж във Варна

На 30.12.2019г., след извършени оперативно – издирвателни действия, пред жилищна кооперация в жк „Възраждане“ във Варна е задържано лицето С. С., 55 г., осъждан, от Варна. При извършената полицейска проверка в лицето са установени 230 кутии цигари без акцизен бандерол.
При последвалите процесуално – следствени действия в помещение, ползвано от лицето, са установени и иззети още 720 кутии цигари без бандерол.
По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Общата стойност на акцизните стоки без бандерол е около 4500 лв. Работата по доказване и документиране на престъплението продължава. На лицето е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.234 от НК, с постановление на прокурор при ВРП лицето е задържано за срок до 72 часа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Деца обраха детска градина в Каменар

Непълнолетно, 14-годишно момче и малолетно 13-годишно момче са установени като извършители на взломна кражба от детска градина в с. Каменар. Сигналът за деянието е получен на 30.12.2019 г. по обяд. Установено е, че чрез счупване на прозорец е проникнато в сградата и е извършена кражба на хранителни продукти, кухненска посуда, […]