Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

MadeInVarna
Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори и да е незаобиколим фактор в дейността на следващия парламент. Това заяви в предаването  „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов.
По думите му,  Републиканци за България има една червена линия, зад която са: БСП, ДПС и ГЕРБ.
„От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи Цветанов.
„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавният глава”, заяви Цветанов.
По отношение на броя депутати, които ще влязат от Републиканци за България в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат. Няма да са повече от 5 до 6 партиите, които ще влязат в следващия парламент”, прогнозира Цветан Цветанов.
„ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението. Нямат интерес да управляват, искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят”, категоричен е Цветанов.
„В момента поведението на премиера, безконтролното харчене на пари, прави така, че да бъде много трудно да се управлява след изборите. Дефицитът ще бъде огромен”, смята председателят на Републиканци за България.
Той добави, че след парламентарните избори ще има актуализация на бюджета, приходната част няма да бъде изпълнена.
“Сега всички казват колко ще е трудно да се управлява, но никой не предлага решение. Трудно може да се прогнозира резултатът от вота, защото има много голям протестен такъв”.
Цветанов изрази мнение, че с водачите на листите си ГЕРБ показа, че е изгубила връзката с избирателите си.
Председателят на Републиканци за България посочи, че в сегашния парламент няма силно изразена евроатлантическа партия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ангелов: Имаме готовност за разкриване на денонощни ваксинационни центрове

„Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисляме възможността от утре от следобедните часове да продължават „зелените коридори” за ваксиниране. До края на деня ще дадем указания до Регионалните здравни инспекции. В големите градове, където опашките продължават и до късните следобедни часове, имаме готовност за […]