ТУ – Варна участва в международният проект DERIN

MadeInVarna
ТУ – Варна участва в международният проект DERIN

Технически университет – Варна демонстрира своята иновативност и поглед в бъдещето на морското образование с участието си в международният проект DERIN (Digital Education Readiness in Maritime and Inland Navigation ) по програмата Erasmus +. Проектът обхваща пет европейски участника от Холандия, Румъния, Латвия, Хърватска и Естония. ТУ-Варна е предпочетен партньор за България от водещата организация CERONAV – Romania, като университет доказал своята компетентност при иновациите в морската сфера.

В проекта са привлечени, като участващи лидерите в морската индустрия Kongsberg и Wärtsilä Voyage, които ще засилят, както цялостната организация на инициативата, така и възможностите на Технически университет – Варна в морското образование. Проектът ще обхване всички морски катедри в университета, които ще подсилят  образователните си способности в новата реалност и ще могат да презентират своите възможности на международните уеббинар конференции.

С проект DERIN ще се затвърди водещата позиция на Технически университет – Варна при онлайн обучението в морската сфера, като ще се търси и надграждане на текущите възможности с виртуална реалност и други новости в сферата на морското образование, които университета предоставя на своите студенти и курсисти . Ръководството на ТУ – Варна предоставя уникалния шанс на своите студенти в морските специалности да работят в проекти като този с водещи компании, с които университета си партнира.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Манолова предлага намаление на заплатите на депутати и министри

Вместо три средни работни заплати, те да получават една, предлага Манолова с проект за решение на Народното събрание. Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова внася проект на решение за намаляване на заплатите на народните представители от три средни работни заплати на една средна работна заплата. В […]