Училища отбелязаха 200 години от рождението на Георги Раковски

MadeInVarna
Училища отбелязаха 200 години от рождението на Георги Раковски

Възпитаниците на ОУ “Георги Раковски” и на Варненската търговска гимназия „Георги Раковски“ отбелязаха днес 200 години от рождението на големия възрожденец. Децата от VII в клас в основното училище изработиха специален клип, с който почитат родолюбивото дело на автора на “Горски пътник”,  а съучениците им от III г клас направиха кът, където бяха изложени техни проекти, свързани с проучване на дейността на Раковски и приноса му за освобождението на България, съобщи директорът Димитър Димитров.

Учениците от Варненската търговска гимназия почетоха паметта на Георги Раковски с поднасяне на цветя пред неговия паметник в Морската градина, съобщи Жечка Георгиева, директор на училището.

Следваща Новина

Започва основен ремонт на второстепенна улична мрежа в Суворово

Започва основен ремонт на второстепенна улична мрежа в Суворово, това обяви кметът на Суворово Данаил Йорданов. Ще се работи по улиците ”Околчица”, „Йордан Йовков”, „Панагюрище” и „Георги Петлешев”. Ще бъдат оправени общо около 800 метра улично платно. По план ремонтите трябва да продължат 3 месеца. Средствата за тях са осигурени […]