Училищата във Варна преминават в онлайн режим на обучение на 20 ноември

MadeInVarna
Училищата във Варна преминават в онлайн режим на обучение на 20 ноември

Училищата във Варна преминават в режим на обучение в електронна среда от разстояние на 20 ноември, понеделник. Официалното искане е отправено от кмета Благомир Коцев към Министерството на образованието и науката.

 

Онлайн обучението ще засегне както класните, така и извънкласните дейности. Мотивите за това са, че условията в града са опасни за децата. Тяхното придвижване до училище и престоят им там крият рискове за здравето им. В същото време е важно учебният процес да не бъде прекъсван. Това показа анализът след консултации с кризисния щаб и МОН.

 

Решението на кмета Благомир Коцев е взето въз основа на представена информация за нанесените щети на образователната инфраструктура, във връзка с обявеното бедствено положение и с оглед разчистването на подстъпите към училищата и необходимостта от инспекция на щетите.

 

Четири училища – I ОУ „Св. Княз Борис I”, ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн ще учат онлайн и в дните 21.11. и 22.11.2023 г.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Община Варна призовава гражданите да не посещават Морската градина и вълнолома

Община Варна призовава настойчиво гражданите и гостите на града за следващите 48 часа да не посещават следните места –  Морската градина, вълнолома и района около Морска гара, пристанище Карантината, Аспарухов парк и Буните от първа до четвърта. Причината е, множеството необезопасени предмети, счупени клони и дървета, силния вятър и вълнението […]