Учители от Варна получиха националната награда “Неофит Рилски”

MadeInVarna
Учители от Варна получиха националната награда “Неофит Рилски”

Учители от държавни училища във Варна получиха почетното отличие на Министерството на образованието и науката -грамота „Неофит Рилски“. Наградата бе връчени от Ирена Радева, директор на Регионалното управление по образование във Варна. Поздравление към наградените отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви, че Варна се гордее както с талантливите си и всеотдайни учители, така и с техните възпитаници.

“Всички Вие сте достойни за това национално отличие, което доказа за пореден път високото ниво на образованието в нашия град! Вие сте причината Варна да бъде градът на знанието! Благодаря на всеки един от Вас за огромния труд, талант, търпение и професионализъм в работата с нашите деца. Благодарение на Вашите усилия те печелят международни състезания и олимпиади, разнасят славата на нашия град по света и стават достойни граждани!”, заяви кметът. Поздравление към отличените отправи и областният управител Марио Смърков.

Почетна грамота „Неофит Рилски“ получиха Галина Германова – директор на Професионалната гимназия по чужди езици „Йоан Екзарх“, Албена Свещарова – зам. -директор на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн, Палмира Дачева – старши учител по философия в МГ „Д-р Петър Берон“, Веселина Тодоровска – старши учител по математика в МГ „Д-р Петър Берон“, Ирина Владимирова – главен учител начален етап в Основно училище „Панайот Волов“, Кремена Кьосева – учител начален етап в СУ „Св. Климент Охридски“ , Аксаково, Гергана Япаджиева – директор на Професионалната гимназия по туризъм, Анна Константинова – директор на ДГ „Валентина Терешкова и Стамена Христова – директор на частна детска градина „Мечтатели“. Почетни знаци на РУО – Варна „Паисий Хилендарски“ получиха още 18 учители.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Организират кампания за безплатно изследване на кръвната захар

Организират кампания за безплатно изследване на кръвната захар, която ще се проведе на 30 и 31 май от 8.30 ч. до 10.30 ч. в сградата на ДКЦ 3 „Вл. Варненчик“. Задължително е предварителното записване на тел.0885 992 220. За да се изследва кръвна захар на гладно, е необходимо да не […]