Удължават грипната ваканция във Варна

MadeInVarna
Удължават грипната ваканция във Варна

Грипната ваканция на учениците във Варна и областта се удължава до 7 февруари /включително/, заради повишената заболеваемост от грип, която е 192 заболели на 10 000 души. По тази причина продължава не само ваканцията за учениците, но и ограничителните мерки в болниците, детските и женски консултации.

Учениците трябва да се върнат в класните стаи на 10 февруари, в случай, че няма ново удължаване, съобщи Д-р Дочка Михайлова, Директор на Регионалната здравна инспекция във Варна.

Следващото заседание на Комисията ще бъде на 7 февруари, петък, от 14 часа.

Заради усложнената здравна обстановка във Варна, заседанието на Противогрипната комисия към Здравната инспекция беше планирано за днес.

По информация на д-р Янка Драганова, директор на Дирекция “Надзор на заразните болести” в РЗИ, през изминалата седмица рязко се е увеличил броят на болните във всички възрастови групи в сравнение с предходните седем дни.

Най-засегнатите групи са тези на децата от 5 до 14 г.  и на хората от 30 до 64 г.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Спартак" и "Несебър" не се победиха в контрола

Отборите на “Несебър” и “Спартак” Варна завършиха 1-1 в контролен мач, игран в Обзор. Домакините поведоха още в 5-ата минута. Точен за 1:0 бе Николай Дамянов. В 13-ата мин. “соколите” изравниха чрез Стефан Иванов от пряк свободен удар.