Увеличават заплатите на персонала в детските ясли и здравните кабинети във Варна

MadeInVarna
Увеличават заплатите на персонала в детските ясли и здравните кабинети във Варна

Увеличение на заплатите с 10% на всички работещи в общинските детски ясли, здравни кабинети в детски градини и училища и в ОП “Комплекс за детско хранене” стана факт след подписани вчера анекси към колективните трудови договори между Община Варна и социалните партньори от КНСБ и КТ “Подкрепа”. Новото споразумение надгражда основните трудови и осигурителни отношения в сектора, договорени на национално ниво в края на миналата година и влиза в сила със задна дата – от 01.01.2021 г. Така основното трудовото възнаграждение на медицинските сестри става 1 090 лв., а на лекарите – 1 330 лв., съобщиха от дирекция “Здравеопазване”.

Другата нова придобивка е увеличаване на обезщетението за пенсиониране от шест на седем брутни работни заплати, което е за работещите с над 10 години трудов стаж при един работодател. На всички щатни служители за Деня на здравния работник – 7-ми април, както и за коледните и новогодишните празници, ще се изплаща и по ½ минимална работна заплата за страната.

За периода 2014-2020 г. увеличението на заплатите в детското и училищното здравеопазване в Община Варна е средно с 81%, а общо за функция „Здравеопазване“ -с 68%, посочват от дирекция “Здравеопазване”

Следваща Новина

184 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна

184 души са прегледани в ковид кабинетите във Варна през изминалата седмица, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ Аспарухово са преминали 82 лица за преглед, направени са 77 теста, от които 26 положителни. Насочени са 10 души за рентгенография на бял дроб, един […]