В 7 детски ясли и в 9 детски градини във Варна са изградени нови площадки за игра

MadeInVarna
В 7 детски ясли и в 9 детски градини във Варна са изградени нови площадки за игра
В 7 детски ясли и в 9 детски градини във Варна са изградени нови площадки тази година, обясни кметът на Варна Иван Портних във фейсбук. Ето какво допълни той:
Те отговарят на всички европейски изисквания за безопасност.
В ход е процедура за избор на изпълнител на основен ремонт и реконструкция на площадките в детските градини “Дружба”, във филиала на ДГ “Валентина Терешкова” в район “Аспарухово”, както и в ДГ “Ран Босилек” в село Константиново.
Завършихме основния ремонт на сградата на филиала на ДГ “Ян Бибиян”;
Изградихме нова детска градина “Карамфилче”;
Продължаваме ремонта на сградата на бившия дом “Другарче”, която трябва да стане нова детска градина с модерни площадки за игри в двора. Инвестициите в образователната инфраструктура ще продължат и догодина.
След като правителството осигури 31,2 млн. лв. за наши проекти, предстои изграждане на 12 нови сгради и пристройки на училища, детски градини и детски ясли във Варна.
Ще построим три нови сгради на детски градини – на ул. „Хъшове“ в район „Одесос“, нова постройка за 6 групи до детска градина „Дружба“ в район „Приморски“ и сграда за 6 групи до ДГ „Ран Босилек“ в село Тополи.
Нов корпус за 4 групи към ДГ “Приказка”, кв. “Кайсиева градина”, и пристройка за две яслени групи към съществуващите сгради на детска ясла “Роза”.
Нови сгради ще има и за три училища – ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, ІІІ ПМГ “Акад. М. Попов” и начално училище на ул. “28-ма” в кк “Св.Св. Константин и Елена”.
Ще изградим и допълнителни корпуси на VІІ СУ “Найден Геров”, СУ “Св.Климент Охридски” и ОУ “Васил Друмев”.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Черно море отстъпи на Лудогорец в Разград

Шампионът Лудогорец постигна шеста поредна победа в efbet Лига. “Орлите” надиграха с минималното 1:0 Черно море в мач от 16-ия кръг на надпреварата. Единственото попадение отбеляза Клаудиу Кешерю в средата на първата част. Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Даниел Димов, Влатко Дробаров (46-Емил Янчев), Цветомир Панов, Виктор Попов, Васил […]