Вандали потрошиха паметници в гробищния парк в Аспарухово

MadeInVarna
Вандали потрошиха паметници в гробищния парк в Аспарухово
Бруталното посегателство е извършено преди два дни. Пострадали са четири гробни места. Цялостта и структурата на гробовете не е нарушена, но са счупени паметните плочи, които близките на починалите са поставили, почитайки паметта им.
Местата се намират до самия вход на гробищния парк.
Една от паметните плочи е потрошена, а другите са отлепени от фундамента и са съборени върху гробните места.
Сигнал от общинското дружество „Обреди“ ЕООД – Варна е подаден към органите на реда, които се отзоваха на място, направен е и оглед. През вчерашният ден работата на полицията продължи на мястото.
Ръководството на “Обреди” ЕООД-Варна ще предприеме възстановяване на паметниците, които са пострадали, защото това е наше задължение. Ще поемем всички разходи на пострадалите по възстановяването на паметните плочи и ще приведем гробните места в предишния им вид, или както пожелаят близките на починалите.
Но е време да въведем ред в достъпа до парковете.
общинската фирма взе решение да наложи мерки, които са в процес на изпълнение. Предстои скоро да бъдат поставени бариери на входовете и изходите на двата големи гробищни парка – Централни гробища ( Старите гробища) и Гробищен парк „Запад“ в с. Тополи.
На по-късен етап ще бъдат поставени такива и във всички гробищни паркове във Варна. Достъпът до парковете ще бъде безплатен при тези условия, но контролиран, а целта е да се въведе ред и да се следи за подобни вандалски прояви или кражби, които също не са рядкост.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

“Час на чистотата” във Варна за 37-и път

На 24 януари, неделя, от 11.00 часа се проведе поредният “Час на чистотата” в Морската градина. Варненци се събраха за 37-и път, за да почистят многото боклуци оставени в храстите. Сборният пунк бе до контактен парк “Зайо”. С усмивки и настроение доброволците отново почистиха това, което други хора оставят след […]