Варна чества 143-години от Освобождението на България

MadeInVarna
Варна чества 143-години от Освобождението на България

Варна чества националния празник на България – 3 март. В празничните прояви, които са изцяло съобразени с епидемичната ситуация, се включиха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и много общински съветници.
Тържествата започнаха с издигане на националния флаг на площад „Независимост“. На церемонията присъстваха кметът Иван Портних, областният управител Стоян Пасев,  командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, евродепутатът Емил Радев. Сред официалните лица на събитието бяха още депутати, районни кметове, представили на различни институции.
В знак на почит бяха поднесени венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев, пред мемориала на загиналите в Руско-турската освободителна война украински войни и пред паметника на загиналите руски войни.
Програмата продължава с традиционната лекоатлетическа щaфетна обиколка на Радио Варна, която се провежда за 58-ми път.
По повод празника варненски мотористи ще направят почетна обиколка на града.В 18:00 часа започва концерт-спектакълът „Магията на българската музика и танц“. Той ще бъде представен от учениците на НУИ „Добри Христов“ в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.
Кулминацията на празника – тържествената проверка – заря по случай 3-ти март, е с начален час 19:30 ч. на площад „Св. св. Кирил и Методий“.

Следваща Новина

Премиерът Борисов: Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който огледа напредъка на строителството на АМ „Хемус“ в трасето между Боаза и пътя Плевен – Ловеч. „По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат […]