Варна почете Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

MadeInVarna
Варна почете Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа

С поднасяне на цветя пред Паметника на Осми приморски полк започна честването на 9-ти май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. През 1944 – 1945 г. хиляди варненци грабват оръжие и се вливат в състава на Осми пехотен приморски полк, а по-късно – и в състава на 31-ви пехотен варненски полк. Стотици от тях проливат кръвта си или оставят костите си по бойните полета в Югославия, Унгария и Австрия. В знак на признателност пред паметта на героите венци бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, Емил Радев, депутат в Европейския парламент, Тодор Иванов, зам.-кмет на общината, представители на районните администрации, на ОД на МВР – Варна, граждани.

По-късно пред сградата на Община Варна по традиция бяха тържествено издигнати флаговете на Европейския съюз и на Република България под звуците на националния химн и на химна на обединена Европа.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Бившият футболист на „Лудогорец” Джоди Лукоки е починал

Бившият футболист на „Лудогорец” Джоди Лукоки е починал внезапно на 29-годишна възраст. Новината беше обявена от световните медии, но за момента няма информация за причината за смъртта му. ПФК Лудогорец изказа своите съболезнования на роднините и близките на Джоди Лукоки. Нидерландският нападател игра 5 години за “орлите”, като стана четири […]