Варна подкрепя създаването на Алианс “Българско Черноморие”

MadeInVarna
Варна подкрепя създаването на Алианс “Българско Черноморие”

Принципна подкрепа за създаването на Алианс “Българско Черноморие” обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща в областната управа днес. Инициативата е на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД, концесионер на летищата във Варна и Бургас, и има за основна цел обединяване на усилията на всички заинтересовани страни в туристическия сектор за разработване и утвърждаване на бранд и маркетингова стратегия за Черноморието, развитие на основните пазари, както и привличане на нови.

Кметът Иван Портних заяви, че в предварителна среща с д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”, е бил подробно запознат с идеята. “Анонсирах този проект на сесия на Общинския съвет, предстои да представим подборно идеята пред съветниците”, допълни кметът. Той изрази надежда, че новата организация ще бъде продуктивна, с реални резултати в помощ на туристическия бранш.

На срещата, на която бе домакин областният управител Марио Смърков, присъстваха представители от общините от Северното Черноморие и на Националния борд по туризъм. По-късно днес предстои среща в Бургас, с представители на населените места по Южното Черноморие.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Кузманов участва в конференция по повод старта на новия седемгодишен период на програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов участва в конференция по повод старта на новия седемгодишен период 2021 – 2027 г. на програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ на Европейския съюз и поздрави участниците в нея. В работата на конференцията участва и министърът на образованието и науката проф. […]