Варна посреща Великденските празници с украса

MadeInVarna
Варна посреща Великденските празници с украса

На пет различни места във Варна ще бъдат поставени декоративни композиции, посветени на Великден. Те ще бъдат разположени в пространствата до Слънчевия часовник, на площадите „Съединение” и „Независимост”, до Паметника на Приморци, загинали в Сръбско-българската война и пред кметството в район „Аспарухово”.

 

Украсата е подчинена на символиката на големия християнски празник и представлява великденски венец, боядисани яйца, пролетни цветя и пиленца, изработени от метал и стъклопласт. Техен автор е скулпторът Венцислав Марков, чието дело са пролетните композиции „Пижо и Пенда” и „Букет”, които красяха Варна през месец март, съобщават от дирекция “Култура и духовно развитие” към Община Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Петима финалисти за Европейската литературна награда "Димитър Димов"

Двама български и трима чуждестранни европейски писатели ще се състезават за Европейска литературна награда за роман „Димитър Димов“ тази година. Венцислав Божинов, Джамал Уариаши, Дубравка Угрешич, Момчил Николов и Франсоа-Анри Дезерабл са петимата финалисти във второто издание на конкурса, а победителят сред тях ще бъде излъчен по-късно през 2020 г. […]