Варна празнува 145 години от Освобождението на България

MadeInVarna
Варна празнува 145 години от Освобождението на България

Варна празнува днес 145 години от Освобождението на България от турско робство. Честванията започната с тържествено издигане на националното знаме на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ под съпровода на духовия оркестър на ВМС. На тържествената церемония присъстваха кметът на Варна Иван Портних, министърът на туризма Илин Димитров, областният управител Марио Смърков, Емил Радев, депутат в Европейския парламент, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, представители на Военноморските сили, Общинския съвет, районни кметове и граждани.

По-късно с военен ритуал бяха положени цветя и венци пред паметниците на загиналите за Освобождението на България руски и украински воини в Морската градина.

Празничната програма продължава през целия ден. В 18 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще бъде проведен концерт-спектакълът „Свободата ..“, а в 19:30 ч. на площад „Антон Новак“ на входа на Морската градина ще започне тържествена заря-проверка по случай националния празник. Организатор на събитията е Община Варна, а съорганизатори Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Район "Владислав Варненчик" отбеляза 145 г. от Освобождението на България

За поредна година на Мемориалния паметник на загиналите за Освобождението на България в местността “Терасите” в Район “Владислав Варненчик”, традиционно беше честван Трети март. За 145-ата годишнина от светлата за всички нас дата, почит към героите отдадоха районният кмет г-н Николай Костадинов, общински съветници и районни кметове, представители на обществени […]