Варна представи най-старото злато в света на изложение „Ваканция & СПА“

MadeInVarna
Варна представи най-старото злато в света на изложение „Ваканция & СПА“

Община Варна представи възможностите за целогодишен туризъм в региона с нова визия и атрактивен щанд по време на най-значимото в България туристическо изложение „Ваканция & СПА“ в София. Участието бе съвместно с Регионалния исторически музей в морската столица.

 

Тази година в презентацията на града специално внимание бе отделено на Варненския халколитен некропол, където бе открито най-старото обработено злато в света. Огромен интерес към щанда предизвикаха копията на златните предмети от некропола, експонирани в специално обособена витрина. Допълнителен акцент в представянето на града бяха международните фестивали.

 

Внимание на Варна отдели и президентът на ХОТРЕК Марк Ван Мюлдерс (Marc Van Muylders), който се запозна подробно с туристическия потенциал на района, съобщиха от дирекция „Туризъм“ в Община Варна“. ХОТРЕК е най-големият туристически европейски алианс, който събира под една шапка представители на 45 национални асоциации на хотели, ресторанти и други заведения от 33 страни.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Един от най-известните руски блогъри публикува снимки на Фестивалния комплекс

Един от най-популярните блогъри в Русия небезизвестният Иля Варламов, който основа агенция за реклама и развитие и пише увлекателно в LiveJournal, публикува снимки от Фестивалния и конгресен център във Варна. Постът е от тази сутрин, а блогърът е написал иронично: “Колко скучни и тъпи бяха градовете при социализма, а не […]