Варна става домакин на фестивал на науката

MadeInVarna
Варна става домакин на фестивал на науката

За първи път Варна става домакин на фестивал, посветен на удивителните личности, които създават наука. Събитието ще се проведе от 11-ти до 13-ти ноември във Фестивалния и конгресен център. Организатор е е Фондация „Красива наука“, в партньорство с Община Варна, Министерството на образованието и науката, университетите от Варна, корпоративни и международни партньори.

 

По  време на фестивала ще бъдат представени български и чуждестранни учени в общо 60 събития, в 4 зали и онлайн. Ще има и изложбена зона за демонстрации, експерименти и научна магия, както и на открито.

 

Входът в залите за събитията ще става срещу безплатни пропуски, които вече се резервират на сайта на фестивала. Пълната програма и повече информация на адрес: www.beautifulscience.bg.  


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Награждават старши инспектор Върбан Петков

Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на МВР Николай Николов ще наградят старши инспектор Върбан Петков от Първо РС ПБЗН – Варна. Събитието ще се проведе утре от 12 ,30 ч. пред сградата на пожарната.   С бързата си и навременна реакция, старши инспектор Петков предотврати голяма трагедия […]