Варненската търговска гимназия е домакин на Националното състезание по счетоводство

MadeInVarna
Варненската търговска гимназия е домакин на Националното състезание по счетоводство

XVI Национално състезание по счетоводство се провежда във Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“. В оспорваната надпревара участват 21 ученици от XI и XII клас от цялата страна, класирали се на призови места на регионалния кръг на състезанието. Приветствие към участниците отправи кметът на Варна Иван Портних, който заяви, че възпитаниците на училището винаги са били пример за отлични знания в областта на икономическите науки. Директорът на ВТГ Жечка Георгиева откри събитието и пожела успех на състезателите. 

 

Ден по-рано ученици от Варненската търговска гимназия завоюваха отличия в най-мащабната програма за развитие на предприемаческо мислене в Европа на Джуниър Ачийвмънт България. Учебните компании RE:LIFE Twelve Flames представиха своите иновативни идеи в направления “Високотехнологични решения за градове и общности” и “Зелено предприемачество”, и се класираха за финала на състезанието.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Започва 43-та регата „Бриз Пролет“

43-то издание на регата „Бриз Пролет“ ще се проведе от 7-ми до 9-ти април във Варненското езеро в акваторията пред базата на СК „Черно море – Бриз“, съобщиха от дирекция „Спорт“ към Община Варна.   Надпреварата дава старт на сезона на детско-юношеското и олимпийското ветроходство. Форматът предвиждат провеждане на 12 […]