Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови предизборната кампания на коалицията ГЕРБ- СДС във Варна

MadeInVarna
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови предизборната кампания на  коалицията ГЕРБ- СДС  във Варна
На старта на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС водачът на варненската листа и здравен министър проф. д- р Костадин Ангелов, областният координатор на ПП ГЕРБ –Варна и кмет на морската столица Иван Портних, както и всички кандидати за народни представители бяха посрещнати от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в катедралния храм, „Свето Успение Богородично“-символа на Варна. Негово Високопреосвещенство даде благословията си, като пожела успех както в борбата срещу коранавируса, така и на предстоящия народен вот. Той благодари на правителството на Бойко Борисов за прекрасното отношение към БПЦ. Варненският владика подари на проф. д-р Костадин Ангелов чудодейна икона на Света Богородица .
Областният координатор на ПП ГЕРБ – Варна Иван Портних откри срещата с представителите на медиите и представи кандидатите за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС. „Днес даваме началото на предизборната кампания на ПП ГЕРБ, денят ни започна от крепостта Овеч в Провадия, защото именно Провадия беше последната червена община, която БСП изгуби на местните избори през 2019 г. след убедителната победа на кандидата на ГЕРБ Жоро Илчев.Днес цялата Варненска област е синя и дясна“, заяви Иван Портних. Той подчерта, че ГЕРБ е с ясна визия за подкрепа на малките общини, за да бъдат решавани проблемите на хората. Варна – като основен административен център на Североизточния регион и Град на Знанието, винаги е заемала специално място в политиката на правителството. Всички знаете за огромната финансова подкрепа на кабинета Борисов, с която бяха изпълнени мащабни инфраструктурни проекти. Важна задача е и развитието на образованието, туризма, здравеопазването, защото здравите и можещите хора са гаранция за икономически подем, каза Иван Портних. Той припомни, че продължава изграждането на Икономическа зона – Варна, която ще привлича високотехнологични производства и ще гарантира нови добре платени работни места.
Иван Портних подчерта, че листата на ГЕРБ – Варна е балансирана, съставена от отговорни личности, с различен профил, но с ясно желание за работа! „Имаме лекари, културни дейци, учители, спортисти, юристи, икономисти, които са доказани експерти в своите области. По традиция част от екипа е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, виден радетел за развитието на масовия спорт сред младите хора. Чест и късмет за Варна в условията на пандемия е, че водач на листата за 3-ти многомандатен район е един от най-успешните министри от правителството на Бойко Борисов — проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването. Вярвам, че целият отбор ще работим заедно за нова категорична победа“, заяви Иван Портних.
„Варна е винаги в моето сърце и ще работя активно да е морската и туристическата столица на България, каза проф.д-р Костадин Ангелов. Той припомни, че е започнал своето образование на лекар в престижния Медицински университет –Варна.
Кметът каза „Варна –град на знанието“, което се дължи на многото университети в почти всички важни профили за развитието на една държава, така че наистина хората, които живеят тук, могат да се докоснат до най-високите постижения на висшето образование и знание, посочи проф.д-р Костадин Ангелов . Предстои летният туристически сезон, ще работим активно той да бъде успешен, увери водачът на листата. Той посочи, че след среща с бранша са поставени няколко важни цели- да се направи влизането на туристите в страната така, че да искат да дойдат в България, влизането им да бъде безопасно за българските граждани, и преди да стартира сезонът да бъдат ваксирани приоритетно представителите на туристическия бранш.
„Нека не забравяме, че Варна са всички онези хора и семейства, които носят духа на морето, дух на спокойствие , на постижения, но и на много сила, защото морето е онази стихия, която понякога не може да бъде обуздана.С тези хора могат да бъдат постигнати много добри редултати“, каза професорът. Той увери, че коалиция ГЕРБ- СДС ще води плодотворна кампания, наситена само с положителни нагласи и послания. „Нашата цел е да се срещнем с много хора, да чуем от тях това, което те искат да бъде направено, да ни кажат там, където сме сгрешили, за да можем да променим тези грешки и да тръгнем още по-силно напред и да изпълним онова, което е на всички нас в мечтите“, каза още проф.д-р Костадин Ангелов.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: "Спартак" продължава да мачка на Североизток

“Спартак” продължава да мачка в Североизточна Трета лига. Варненци победиха с 5-0 “Спортист 2011” Генерал Тошево в мач от 18-и кръг. Мартин Паскалев с глава изведе домакините още във 2-ата минута на срещата. В 17-ата минута Янчо Андреев покачи на 2-0. Янаки Смирнов асистира на Ибрям Ибрям в 21-ата мин., […]