Варненци са победителите в маратона Галата – Варна

MadeInVarna
Варненци са победителите в маратона Галата – Варна

Приключи 82-рото издание на плувния маратон Галата – Варна. Над 200 състезатели от над 10 държави се включиха в надпреварата. Поради лошите метеорологични условия – много силен вятър, cъдиите взеха решение, маратонът да се прекрати, като 24 състезатели завършиха преди спирането му. 

 

Първи стана варненецът Антон Моралийски, състезател на плувен спортен клуб „Астери“- Варна, който спечели с време от 1:02 53 ч. На второ място остана Владислав Терзиев от „Черно море“ с 1:04 ч, а трети завърши Радослав Тодоров с време 1.06 ч. При жените на първо място е варненката Калина Николаева-1.06.11 ч. Втора остана Калина Захариева от ГД-спорт- Благоевград, а Олга Рибалко от отбора на “Левски” остана на трето място.

 

В надпреварата с благотворителна цел участваха и състезатели от побратимения на Варна град Дордрехт, Холандия. Средствата, събрани от инициативата са в подкрепа на украинския град Харков. 

 

Организатори на маратона са ВМС на Република България, Община Варна и ПСК “Черно море”. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Приключи кампанията "Ваканция без грижи"

Огромна конкуренция по време на националния турнир по стрийт фитнес беляза тазгодишното издание на спортната кампания “Ваканция без грижи”. Проявата се организира от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на дирекция “Спорт” при Община Варна. Турнирът бе открит от Кристиан Димитров, директор на дирекцията, и от Слави Михайлов, […]