Варненци се надигат! 3 протеста предстоят в рамките на 5 дни

MadeInVarna
Варненци се надигат! 3 протеста предстоят в рамките на 5 дни

Варненци се вдигат на три протеста в рамките на 5 дни. Те касаят безводието в страната, презастрояването под паметника в почивка и подобряването на условията за бизнес в България.

На 25-и януари (събота), от 11 ч. до Община Варна, инициатива Зелен Младост организира протест в подкрепа на град Перник срещу безводието.

На 26-и януари (неделя), от 11 ч. под пилоните със знамената в основата на парк-паметника на българо-съветската дружба ще се състои протест срещу презастрояването на парка.

“Пореден строеж, който унищожава един от най старите паркове във Варна! Поредно унищожение на дървета и зеленина! Докога? Още колко може да се застрои Варна? Колко високо, колко плътно, колко гъсто? Кой разрешава това?!
Ако и вие си задавате същите въпроси и не искате да търпите Варна все повече да се задръства, бетонира и обезобразява. Ако не искате да се изпълва с вертикални коптори на всеки ъгъл и във всяка градина. Ако не искате Варна постоянно да се обезлесява и дърветата да се изсичат, а зелените площи да се “уплътняват”. Елате тази Неделя в 11ч в под пилоните със знамената в основата на парка под Паметника. ЗА ДА ОСТАНЕ ПАРК, който е любимо място за отдих и спорт на много варненци, а не поредното бетонно гето.” гласи текстът на събитието.

На 29-и януари (сряда), от 12 ч. хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес излизат на протест пред сградата на Община Варна.

Организаторите обявяват следните основни искания:

– Отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й.

– Отмяна на текстовете в Наредбата на НАП, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

– Сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.

 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Кметът на Ямбол дарява заплатата си за лечението на болно момиче

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански ще дари месечната си заплата за лечението на Роберта Христова от Ямбол, която повече от 2 години се бори с левкемията. Лечението ѝ преминава през две трансплантации на костен мозък, които не дават нужния резултат. Сега пред Роберта се открива нова възможност за лечение: […]