Във Варна почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим

MadeInVarna
Във Варна почетоха паметта на жертвите на комунистическия режим

Паметта на жертвите на комунистическия режим бяха почетени днес. Представители на дирекция „Култура“ към Община Варна положиха цветя пред Паметника на жертвите на комунизма, който се намира в градинката до Градската художествена галерия “Борис Георгиев”, а по-късно и от активисти на политически партии и неправителствени организации. 

1 февруари е обявен за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим с решение на Министерски съвет през 2011 година, по предложение на президентите на България д-р Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На същата дата през 1945 г. срещат смъртта трима регенти, шестдесет и седем депутати, министри, генерали и полковници, общественици – жертви на Народния съд.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Курсантка от Морско училище стана лице на Българската армия

Курсант главен старшина Антония Пушкарова от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ стана победител в конкурса „Лица на Българската армия“ за 2023 година. В традиционната надпревара, организирана ежегодно от Централното военно окръжие, победителите участват в дейности и мероприятия за популяризиране на военната служба, службата в доброволния резерв, обучението във висшите военни училища, […]