Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост

MadeInVarna
Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост

Възложено е проектиране за съоръжения 7, 8 и 9 на Аспаруховия мост във Варна, които ще бъдат изцяло ремонтирани. Стойността на строителните работи ще стане ясна след изготвяне на проекта. Това съобщи пред журналисти във Варна заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На срещата присъстваха още кметът Иван Портних и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Две експертизи доказаха, че Аспаруховият мост е без конструктивни дефекти, посочи още Нанков. По отношение на темата за втори мост той напомни, че през миналата година стартира изготвяне на предпроектно проучване и разширен идеен проект за автомагистрала „Черно море“. През тази година ще завърши предпроектното проучване, което ще даде отговор за премостване на Варненското и Белославското езеро.

Предстои да бъде сключено споразумение между АПИ и община Варна и да бъде възложено цялостното укрепване на свлачището „Трифон Зарезан“. Има бюджетни средства за проекта, който ще бъде изпълнен с мостово съоръжение и с актуализация в частта, свързана с геодинамични процеси и противоземетръсна устойчивост, съгласно новите нормативни изисквания, каза още Нанков.

Следваща Новина

Поставят видеонаблюдение в Морската градина

Започва изграждане на видеонаблюдение в Морската градина във Варна. 30 камери ще бъдат поставени по централната алея от Слънчевия часовник до Пантеона, като за целта ще се полагат тръби за оптични кабели в тревните площи. На шест места ще бъдат оставени точки за присъединяване при бъдещо разширение на видеонаблюдението, съобщават […]