Видео: Мъж, със съмнения за коронавирус, показа колко неподготвена е България

MadeInVarna
Видео: Мъж, със съмнения за коронавирус, показа колко неподготвена е България

Мъж, на име Михаил Каменов, прибрал се от Италия със съмнения за коронавирус, се пусна на живо във фейсбук и показа колко е  неподготвена северозападна България за борбата с коварната болест.

“Намирам се в МБАЛ Бяла Слатина. Минах границата във Видин със съмнение за коронавирус! Измериха ми температурата 37.3. Със симптоми на силно кашляне, очите много ме болят. Звъннах на личната лекарка и тя ми каза, че това е съмнение за коронавирус. От телефон 112 ме свързаха със спешен център Враца. От там ми казват “Трябва да стоиш под карантина”. Казвам: “Госпожо, аз идвам от Италия със съмнения за коронавирус”, а тя ми отговори: “Защо ни звъните на нас, ми стойте си у вас. Не ни занимавайте с глупости.” Звънях втори път същия отговор. Говорих с личния ми лекар и тя ме посъветва отново да звъня на 112. От там пак никаква реакция. След което дойдох в спешния център, но тук хората не са подготвени, нямат  нужните облекла. Страх ги е. Дори дойде полицейска патрулка. Хората ме питат как се чувствам. Гърдите ме болят, кашлицата се увеличава. В момента не знам каква температура имам.

Нормално е, хората да се страхуват, защото не се знае дали съм носител или не. Докторът е наредил, че не могат да ме приемат. Не мога да се прибера в нас, защото ме е страх за децата ми.

Предпочетох да дойда, за да се направи анализ и да се лекувам по някакъв начин. Чакам и ще си остана в буса. Не знам вече какво да кажа, панират хората.

Тук хората не са подготвени. Как да се лекувам в нас, като не знам дали съм заразен, дали не съм заразен? Хората във Видин се уплашиха, когато ми мериха температурата. Казаха ми за 4 часа да стигна до Бяла слатина. Стигнах и мислех, че веднага ще се отреагира, че ще има реакция от 112. Но се наложи да дойда сам на крак.

По новините докторите са на първа линия и т.н. Видяха ме тук, почнаха да ми махат с ръка, все едно съм прокажен или просяк и да не се доближавам до тях. Стоя на разстояние… Идват само и ми задават въпроси. Цяла нощ съм карал, прибрал съм се в България. Сам дойдох, защото не искам да застрашавам здравето на децата ми.”

 

По време на видеото лекар дава на мъжа течен аналгин и той се прибира да чака развръзката в буса, с който пътува.

Днес в сутрешен лайф мъжът съобщава, че към 1:20 вечерта е бил приет.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Баражът България – Унгария е насрочен за 4 юни

Европейската футболна централа УЕФА определи нови дати за провеждането на отложените баражи за класиране на европейските футболни финали. Според обновената програма полуфиналният плейоф между България и Унгария трябва да се състои на 4 юни на стадион „Васил Левски“ в София. Както е известно, по време на извънредната видеоконференция на 17 […]