Видео: Служители на НСО опитват да приберат протестираща мед. сестра от перваза на прозореца

MadeInVarna
Видео: Служители на НСО опитват да приберат протестираща мед. сестра от перваза на прозореца

Протестиращите медицински сестри изкараха нощта барикадирани в сградата на бившия Партиен дом.

Рано сутринта една от тях излезе на перваза и остана там с часове, а представител на НСО стоя до нея, опитвайки се да я убеди да слезе. Дълго време обаче Бойка Анастасова, която работи в „Пирогов”, отказваше да го направи.

По думите на Бойка вътре е имало бити жени.

„Воюваме за 2 минимални работни заплати за всички колеги в цяла България. Човек не застава на барикадата само тогава, когато гладът го притисне, а и когато има солидарност с колегите си”, заяви Анастасова пред Нова Тв.

Медицинските сестри се барикадираха в сградата след приключването на заседание на здравната комисия в четвъртък. Заявиха, че ще останат там без краен срок. Обявили бяха и гладна стачка. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Евродепутатът Емил Радев и директорът на Първа езикова гимназия посадиха дървета в двора на ГХГ - Варна

Евродепутатът Емил Радев и директорът на Първа езикова гимназия посадиха дървета в двора на Градската художествена галерия – Варна. Директорът на Галерията Пламена Рачева представи на гостите богатата експозиция на една от най-престижните галерии в страната, разположена в историческата сграда на някогашната Първа мъжка гимназия Първа езикова гимназия – Варна […]