Видео: Варненска балерина стана фолк певица

MadeInVarna
Видео: Варненска балерина стана фолк певица

21-годишната варненка Яна Маринова учи фолклорно пеене в музикалната академия при известната изпълнителка Нели Андреева, но избра да се реализира в чалга индустрията. Едва на 4 години бъдещата надежда на попфолка започва да танцува модерен балет в известна варненска школа. В нея прекарва повече от 12 години.

Имам бронзов медал от международно състезание в Сърбия, както и други отличия. Към танците реших да добавя и акробатика. Бях в 12-и клас и екшънът беше пълен – училище, танци, а накрая и акробатика. При нея се правят много салта, премятания – изобщо повече време прекарвах във въздуха, отколкото на земята“, споделя пред „България Днес“ Яна.

Следва рязък обрат. Средното си образование красивата брюнетка завършва с профил фолклорно пеене, същия продължава да изучава и сега. Но е категорична, че попфолкът е нейното призвание.

„Тук искам да се реализирам. Напълно естествена съм и по мен няма никакви хирургични интервенции. Държа на природните дадености, но ако се наложи, в някакъв момент може да се променят нещата“, не изключва възможността да направи подобрения по себе си варненката.

Наскоро Яна издаде първата си песен в жанра, озаглавена „Напивай ме“. Яна, която се е явявала на фолклорни конкурси в цяла България, споделя, че няма търпение да вкуси от сладкото и горчивото в шоубизнеса. Родената през 2000 г. балерина фолкпевица вече готви и втора песен.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Васил Божков призова Слави Трифонов да се обединят

Васил Божков публикува във фейсбук пред минути: “Много от целите на “Българско лято” и ПП”Има такъв народ” съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим. #БъдетеСмели”