Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Ясна Огняновац, посланик на Хърватия

MadeInVarna
Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Ясна Огняновац, посланик на Хърватия

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Ясна Огняновац, посланик на Хърватия в България. В последно време работим изключително интензивно за неутрализиране на негативните ефекти от пандемията от Ковид-19 и аз искам да Ви поздравя за успешно проведеното Ваше председателство, което се случи точно в началото на тази глобална криза в Европа, заяви вицепремиерът. И допълни, че имаме установено взаимодействие в областта на икономиката и туризма на всички равнища, което е важен пример и фактор за стабилността в региона.
С подписания Меморандум за сътрудничество по време на моето посещение през есента на миналата година в Загреб очертахме актуалните сфери на взаимодействие в туризма, посочи министър Николова. По думите й една от най-значимите платформи, в които работим заедно, е Световната организация по туризъм, където предстои да бъде определен новият състав на Изпълнителния съвет за периода 2021 – 2025 година. Тя посочи още, че страните, които са подали своите кандидатури, несъмнено притежават необходимата експертиза, ресурси и успешни практики за изпълнение на политиките в сектора и на локално, и на глобално ниво.
Сигурна съм, че и България, и Хърватия имат какво да научат една от друга, а Световната организация по туризъм е най-значимата глобална институция в сектора и аз изразявам надежда, че както сме заедно на Балканите, така и заедно ще намерим място в състава на Изпълнителния съвет, подчерта още вицепремиерът.
Има възможност и двете страни да станат членове на този съвет и заявявам готовност за подкрепа, посочи Н. Пр. Ясна Огняновац. Тя информира още, че Хърватия подкрепя идеята за въвеждането на дигитален селен сертификат за пътувания. Посланикът коментира, че двете страни трябва да поддържат контакт и да си сътрудничат на най-високо ниво, както и да работим съвместно за привличане на туристи в държавите ни. И уточни още, че полетът между София и Загреб е само 50 минути, което ще позволи по-добра обмяна и свързаност.

Следваща Новина

Морско училище обра медалите на Държавното военно първенство по плуване

Пълен триумф отбеляза ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ на Държавното военно лично-отборно първенство по плуване, което се проведе във Варна. Плувците на Морско училище завоюваха 30 златни медала, 8 сребърни и 4 бронзови. Отборът на ВВМУ зае първото място в крайното комплексно класиране, както и двете купи в отборните класирания при […]