Включват Варна в платформа за българите в чужбина

MadeInVarna
Включват Варна в платформа за българите в чужбина

Варна ще бъде представена в интернет платформа, която има амбицията да върне българите от чужбина –  Bulgaria wants you. Приложението е създадено от Сдружение “ДНК” (Движение за национална кауза) и е насочено към наши сънародници, които са напуснали страната през последните 30 години, обясни Андрей Арнаудов, представител на сдружението, по време на представянето на платформата пред бизнеса във Варна. Час по-рано той се срещна с кмета Иван Портних, пред когото сподели възможностите на новия проект.

 

„Приложението ще стартира през месец април и ще съдържа видео визитки на петте най-големи града у нас, както и възможностите за професионална реализация и свободни позиции във водещи за всеки регион компании“, допълни той. Платформата ще дава информация за градската среда и инфраструктура, за възможностите за наемане на жилища, за училища, детски градини и т.н. На сайта ще бъдат качени и обяви за работа от страна на бизнеса, който търси служители. “Няма ограничения по отношение на българите, към които сме насочени. Фирмите търсят и висшисти, и обикновени работници”, поясни Арнаудов. Таргетът на ДНК ще бъдат всички българи, напуснали страната след 1989 година. Според проучване, направено от сдружението, 35% от анкетираните наши сънародници, които в момента живеят и работят навън са заявили, че искат или обмислят връщане в родината.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Осъдителна присъда постанови Районен съд - Варна за 80-годишна измамница

80-годишната жена с висше образование е призната за виновна в извършена в периода 19-20 февруари 2019 г. измама над възрастна жена от близко до Варна село, с причинена имотна вреда в размер на 20000 лева, както и в опит за телефонна измама на прокурор от Варненска районна прокуратура.   Подсъдимата, с […]