Протестни автошествия във Варна и Русе срещу високите цени на тока

MadeInVarna
Протестни автошествия във Варна и Русе срещу високите цени на тока

Станете един от нас! Кажете „Не на повишаването на цените!“ – с този призив се обърнаха структурите на ВМРО във Варна и Русе към своите съграждани.
Организациите на ВМРО в град Русе и Варна ще организират в съботния 9-и октомври протестен автопоход. Двете събития са част от акциите на ВМРО против високите цени на тока.
Шествието на варненската структура на ВМРО ще започне в 10:45 ч. от Полигона на Почивка.
От ВМРО настояват за:
1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.
2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.
3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.
4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.
5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Две деца са загинали при пожар тази нощ във "Владиславово"

В тежкия инцидент са загинали момиче на 4 г. и момче на 1 г. Пострадала е жена на 77 г. Две деца са загинали при пожар във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, предава “Фокус”. Сигналът за инцидента е подаден снощи в 22.19 часа в […]