ВСУ „Черноризец Храбър“ и БТА договориха партньорство по стратегически за двете институции теми

MadeInVarna
ВСУ „Черноризец Храбър“ и БТА договориха партньорство по стратегически за двете институции теми

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ и Българската телеграфна агенция ще си партнират по стратегически теми, касаещи образованието и културата, и представянето им в България и пред света. Агенцията ще бъде медиен партньор в отбелязването на 30-годишнина на ВСУ „Черноризец Храбър“. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев прие поканата да изнесе публична лекция и да води майсторски клас пред студентите на университета. Това бе договорено днес на среща между академичното ръководство и генералния директор на националната информационна агенцията при посещението му в университета.

Между Стратегията за развитие на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Концепцията за БТА има допирни точки, по които можем успешно да си партнираме, каза проф. д.ик.н. Анна Недялкова – председател на Настоятелството на университета. Това са въпросите за интернационализация на системата на образованието, науката и изследванията, за доверието като конкурентно предимство и за създаването на съдържание по актуални теми като кръгова икономика, киберсигурност, криминалистика, архитектурата и градове за хората, предприемачеството, културен туризъм.

ВСУ „Черноризец Храбър“, като частен университет, е задължен да предлага уникален образователен продукт и да поддържа качеството на образованието на най-високо ниво, допълни ректорът – проф. д-р Петър Христов. Президентът доц. д-р Красимир Недялков сподели виждането си за съвместната работа в интерес на науката в България.

Вижте какво споделиха Кирил Вълчев и доц. д-р Красимир Недялков след днешната среща ►

От своя страна Кирил Вълчев отбеляза, че БТА има дългогодишно успешно партньорство с Варненския свободен университет. Той покани талантливите студенти на ВСУ „Черноризец Храбър“ от североизточния и от родопския регион да провеждат стажове в регионалните кореспондентски бюра на БТА във Варна и Смолян по програмата „Студентски практики“ на МОН.

„Срещата с ръководството на Варненския свободен университет беше изключително ползотворна. Това е среща между две институции с голяма роля в съвременна България – БТА – една от най-старите информационни агенции в света, създадена през 1898 г, и ВСУ „Черноризец Храбър“ – в десетката на най-рейтинговите университети в страната. За агенцията е чест да бъде медиен партньор в забележителната 30-годишнина на Варненския свободен университет“, коментира Кирил Вълчев. Той сподели наблюдението си, че Варна е истински Град на Знанието.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Пет избирателни секции са сформирани в ковид отделения във Варна

Пет са избирателните секции в COVID отделения в болници във Варна, съобщиха от дирекция “Информационно и административно обслужване” към Община Варна. Четири от тях са в район “Приморски” (УМБАЛ “Св. Марина”, МБАЛ “Св. Анна”, ВМА, Инфекциозна клиника) и една в район “Аспарухово” (СБАЛОЗ “Д-р М. Марков). Три подвижни секции за […]