Втори медал за България! Стойка Кръстева е на 1/2-финал в Токио

MadeInVarna
Източник: БНТ
Втори медал за България! Стойка Кръстева е на 1/2-финал в Токио

Единствената българска състезателка в десетия ден на Олимпийските игри в Токио – Стойка Кръстева, се класира за 1/2-финалите на олимпийския боксов турнир за жени и по този начин донесе поне бронзов медал за България.

В срещата от 1/4-финалите в категория до 51 кг, двукратната ни европейска шампионка победи втората поставена в схемата Юан Чан от Китай с 4:1 съдийски гласа!

Следващият мач на Кръстева в Токио е на 4 август от 8:15 часа българско време срещу представителката на домакините от Япония – Цукими Намики.

Кръстева печели автоматично поне бронзов медал, тъй като в олимпийския боксов турнир няма мач за трето място и всички състезатели, достигнали до 1/2-финалите си осигуряват бронза, ако не продължат към финала.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Йордан Янчев и Габриела Георгиева са победители в 81-вия плувен маратон Галата-Варна

Йордан Янчев от София и Габриела Георгиева от Сандански са победитили в провелия се днес 81-ви плувен маратон Галата-Варна.Тази година в най-стария плувен маратон в България взеха рекорден брой участници – 228 плувци от 7 държави, като 227 от тях финишираха. Стартът бе даден точно в 9,30 часа от новото […]