За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и една световна купа

MadeInVarna
За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и една световна купа

1,8 млн. лева ще е бюджетът за общинската програма „Спорт“ за 2021 г. Той е с почти 200 хил. лева повече спрямо предходната година. Това бе изтъкнато на днешното заседание на ПК „Младежки дейности и спорт“, на което беше одобрена финансовата рамка.
Фокусът тази година ще е върху организацията на спортни събития от световен и европейски ранг, за което са заделени близо 650 хил. лева. За първи път Варна ще е домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година.
Морската столица през юни ще е приеме най-елитните състезателки по художествена гимнастика в Европа. За първи път в историята престижната надпревара ще се състои в България, за което в местната хазна са предвидени 150 хил. лева. Същия месец ще се проведе Европейско първенство по ветроходство с финансова подкрепа от общината в размер на 90 хил. лева.
През юли на варненските плажове ще премерят сили най-добрите хандбалисти на Стария континент. За първенството по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки Община Варна ще отпусне 120 хил. лева. Други 50 хил. лева са планирани за Европейското първенство по хандбал за девойки през август.
Традиционни за града събития като Плувния маратон „Галата – Варна“, Международния лекоатлетически маратон Варна, рали „България“ също намират място в спортния календар на Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Републиканци за България се преклони пред паметта на Васил Левски

ПП „Републиканци за България“ се поклони пред героичния подвиг на Апостола на българската свобода Васил Левски, по повод 148 години от героичната му гибел. В редица градове от страната представители на партията поднесоха венци и цветя и почетоха Дякона. В София пред паметника на безсмъртния герой се преклониха младежите на […]