Задържаха четирима за подпомагане на чужденци да преминат незаконно през страната ни

MadeInVarna
Задържаха четирима за подпомагане на чужденци да преминат незаконно през страната ни

Привлечени са като обвиняеми, и с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа

На 25 февруари в с. Генералово, общ. Свиленград, служители на ГПУ – Ново село открили настанени в къща в селото група от 24 граждани на Афганистан – мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца. В хода на разследването под надзора на прокуратурата било установено, че двама мъже на по 22 години са осигурявали храна и вода на чужденците, а други двама – на 23 и 52 години трябвало да ги транспортират с два автомобила до София. От събраните доказателства става ясно, че чуждите граждани са прекарани нелегално от каналджия, на който били платили между 3 000 и 5 000 евро, за всеки един от тях, за да стигнат до София.
Задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 281 ал.2 т. 1, т.4, т.5 във вр. чл. 20 от НК и с прокурорско постановление са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.
Действията по разследването продължават.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Държавата ще осигури средства за осигуряване на качествена питейна вода в Брестовица

27.02.2021 Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще […]